ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαχριστόπουλος: Θετική και πάνω από κομματικές γραμμές η συμφωνία

Παπαχριστόπουλος: Θετική και πάνω από κομματικές γραμμές η συμφωνία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η συμφωνία αυτή είναι πάνω από κομματικές γραμμές, είναι μια ιστορική στιγμή, θετική για τη χώρα και πιστεύω ότι η Ιστορία θα την καταγράψει θετικά. Είναι ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί». Αυτό τόνισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναφορικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Η στάση του βουλευτή αντιτίθεται στην κομματική γραμμή των ΑΝΕΛ, που έχουν τονίσει ότι καταψηφίζουν. Ο ίδιος σημείωσε επί αυτού: «Δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτές τις στιγμές το προσωπικό πρόβλημα οποιουδήποτε βουλευτή. Νομίζω είναι έντιμη η στάση των ΑΝΕΛ, δεν άλλαξαν κάτι, εγώ έχω διαφορές σαν άτομο».

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα. Είναι εθνικό μείζον θέμα. Είναι για τις επόμενες γενιές αυτή η ιστορική στιγμή και νομίζω θα καταγραφεί στα θετικά του σημερινού πρωθυπουργού» συμπλήρωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm.

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματός του, τόνισε πως επιμένουν στη ίδια θέση «τα τελευταία χρόνια», σημειώνοντας όμως: «εγώ έχω την άποψη ότι η πολιτική δεν είναι στατικό πράγμα, διαφοροποιείται. Δεν κρύβομαι, βγαίνω και λέω τη γνώμη μου. Οι ΑΝΕΛ είναι συνεπείς σε αυτό».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση υπογράμμισε:«Το τι θα κάνω είναι δικό μου θέμα. Πάω και σπίτι μου αν τύχει, δεν αφορά κανέναν αυτό. Δεν έχω μάθει να υποκρίνομαι. Το δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου σε ένα μείζον εθνικό θέμα δεν θα μου το στερήσει κανείς. Η χθεσινή η επιλογή του πρωθυπουργού θα καταγραφεί στα θετικά του. Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης και επιμένει σε μια γραμμή. Δεν έβαλε θέμα δεδηλωμένης ο Πάνος Καμμένος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ