ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: «Παραμύθια» ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας

Τόσκας: «Παραμύθια» ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Απλά παραμύθια» χαρακτήρισε ο Νίκος Τόσκας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δεν γίνονται συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας και παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν αυξηθεί την τελευταία τριετία 28,3%.

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, καλώντας την να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για την αποκήρυξη της βίας και στις πράξεις στελεχών του κόμματος με χρυσαυγίτες.

Στο πλαίσιο συζήτησης τριών επίκαιρων ερωτήσεων του Μάξιμου Χαρακόπουλου (ΝΔ), της Εύης Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) και του ανεξάρτητου Στάθη Παναγούλη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε ότι προ του 2015 γίνονταν μαζικές προσαγωγές χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και χωρίς να γίνεται καμία σύλληψη.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, μίλησε για απανωτές επιχειρήσεις αντιμετώπισης των ναρκωτικών, που «είναι ο τροφοδότης των προβλημάτων της περιοχής». Όπως είπε, οι επιχειρήσεις αυτές έχουν αποτέλεσμα, καθώς δεν πρόκειται για επιχειρήσεις-σκούπα, μαζεύοντας όποιον βρουν μπροστά τους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, στα Εξάρχεια την περίοδο 2012-2013-2014 από τις 1605 προσαγωγές έγιναν 144 συλλήψεις για επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα ή κτίρια, ενώ την τριετία 2015-2017 υπήρξαν 185 συλλήψεις και 203 προσαγωγές. Στην ίδια περιοχή οι επιθέσεις σε βάρος πολιτικών γραφείων έχουν μειωθεί κατά 13%, σε καταστήματα κατά 17% και σε τράπεζες κατά 57%.

Οι βουλευτές εστίασαν και στη δράση του Ρουβίκωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντά ότι έχουν σχηματιστεί 58 δικογραφίες και έχουν συλληφθεί 123 άτομα. «Οι άνδρες της αστυνομίας κάνουν εξαιρετική δουλειά, ασχολούνται με δύσκολες υποθέσεις που αφορούν την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, η ΕΛΑΣ δεν παρεμποδίζεται από κανέναν», είπε.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Στάθη Παναγούλη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον κ. Τόσκα, τον αποκάλεσε «υπουργό Προστασίας των Κουκουλοφόρων», λέγοντας ότι «καθοδηγείται από γνωστά κομματικά κέντρα για να προστατεύει όσους δημιουργούν αναταραχές».

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο κ. Τόσκας τον χαρακτήρισε «βουλευτή του συκοφαντικού τόξου, κατ’ επάγγελμα υβριστή και επαγγελματία περιπλανώμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ