ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ιστορική ημέρα για το έθνος - Η πατρίδα έσπασε τα δεσμά χωρίς να χυθεί αίμα

Καμμένος: Ιστορική ημέρα για το έθνος - Η πατρίδα έσπασε τα δεσμά χωρίς να χυθεί αίμα
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

«Έξι χρόνια πριν ένα κίνημα πολιτών ενώθηκε υπό το σκοπό να επανακτήσει η πατρίδα εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια απελευθερώνοντας την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, που μας είχαν αποκόψει από τον ευρωπαϊκό κορμό, που στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», ανέφερε στην ομιλία του στο Ζάππειο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για το έθνος διότι η πατρίδα έσπασε τα δεσμά, χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του λαού της όπως έγινε στις περισσότερες περιπτώσεις που το ΔΝΤ ανέλαβε τη διοίκηση χώρας», σημείωσε, λέγοντας πως «αποφύγαμε τον εμφύλιο, το καταφέρατε εσείς τα μέλη των ΚΟ Σύριζα και ΑΝΕΛ».

«Σήμερα οι ΑΝΕΛ δικαιωνόμαστε για κάθε απόφαση που πήραμε και το ίδιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άντεξαν όλες αυτές τις επιθέσεις» τόνισε.

«Δεν φτάσαμε στο τέλος αυτής της κοινής πορείας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως πολλοί επιθυμούν», υπογράμμισε. «Αντέξαμε, αντέχουμε και θα νικήσουμε», είπε ο Π. Καμμένος.

«Και στα εθνικά θέματα αποδείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να φυλάξουμε Θερμοπύλες», πρόσθεσε, σημειώνοντας:

Καταφέραμε ν' αναδείξουμε την πατρίδα μας με το προσφυγικό, γιατί όταν στην Κεντρική Ευρώπη ούρλιαζαν με μίσος, οι Έλληνες αγκάλιασαν τους πρόσφυγες, προσέφεραν αγάπη και τροφή στους πρόσφυγες. Δεν θα επιτρέψουμε στο μαύρο μέτωπο της πολιτικής να πουλά πατριωτισμό, ήταν πάντα πατριδοκάπηλοι.

Ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παραμένουμε σταθεροί στις αξίες και τις αρχές μας και αυτή η συνεργασία ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη συνεργασία, προς όφελος της πατρίδας και του λαού της» και συνέχισε:

(Η χώρα) έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα.

«Όταν με κάλεσε ο Τσίπρας είχα πει αρχίζει η επιχείρηση Γοργοπόταμος όπως τότε που ο Άρης και ο Ζέρβας κατάφεραν να τινάξουν την γέφυρα. Αφού η επιχείρηση Γοργοπόταμος τελείωσε αρχίζει το σχέδιο Μάρσαλ με την βοήθεια των Ελλήνων. Εάν οι ΑΝΕΛ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε υποκύψει στην τρομοκρατία και στην πρόταση δυσπιστίας, με προφανή δόλο, όχι για το όνομα της Μακεδονίας αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση , δεν θα φτάναμε στη σημερινή μέρα. Είχαν μάθει το Ζάππειο για να υπόσχονται, εμείς για να ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής μας», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι η κοινή πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει φτάσει στο τέλος της, όπως πολλοί το επιθυμούν, «διότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν η κυβέρνηση δεν είχε αποφασίσει να συγκρουστεί με την διαπλοκή και την διαφθορά που ήταν οι κύριες αιτίες που φθάσαμε ως εδώ».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι και στα εθνικά θέματα, ανακτήθηκε στην πράξη η εθνική μας κυριαρχία, την οποία «καταφέραμε να επιβάλουμε αυτή την φορά, χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση εκ μέρους των συμμάχων». Ανέφερε δε, ως σημαντικότερο επίτευγμα την «ανάδειξη της πατρίδας μας στο προσφυγικό, καθώς εν μέσω κρίσης και ενώ στην Ευρώπη ούρλιαζαν οι φωνές του μίσους, οι Έλληνες αγκάλιασαν τους πρόσφυγες».

Είπε ότι από εδώ και πέρα, ο ρόλος του Αλ. Τσίπρα είναι «να μπορέσει να γίνει εκείνος, ο πρωθυπουργός του άξονα της σταθερότητας που θα λύνει προβλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ