ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης απέδωσε την επίθεση στο γραφείο του Κατσίκη ο Βούτσης

Σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης απέδωσε την επίθεση στο γραφείο του Κατσίκη ο Βούτσης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Να ενισχύσει τα σενάρια που διακινεί από χθες το Μέγαρο Μαξίμου και κορυφαίοι υπουργοί περί ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, επιχείρησε ο Νίκος Βούτσης, σε νέα του συνομιλία με τους δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απέδωσε τη σημερινή απόπειρα εισβολής στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ σε ένα ευρύτερο κλίμα αποσταθεροποίησης που απεργάζονται ορισμένα κέντρα και σε μια επιχείρηση καλλιέργειας φόβου στους βουλευτές. Εκτίμησε δε, πως διάφοροι θα ήθελαν να παρεμποδιστεί η απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών.

Αν και δεν την κατονόμασε, έστρεψε τα πυρά του προς τη ΝΔ ζητώντας καταρχάς πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοκιμασία τέτοιων ενεργειών, τονίζοντας ωστόσο, πως «αυτό πρέπει να γίνεται όχι επιλεκτικά και συμψηφιστικά και όχι χαϊδεύοντας απόψεις που στις ακραίες τους εκφάνσεις οδηγούν σε βίαιες ενέργειες».

Επεσήμανε σε όλους τους τόνους την ανάγκη δημοκρατικής επαγρύπνισης και τόνισε πως «μέσα σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης, δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε καμία ομάδα, εν προκειμένω ακροδεξιά ομάδα, για να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες».

Στο ίδιο σχέδιο ενέταξε και τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου σύνδεσμος οπαδών του ΠΑΟΚ, προέβη σε ανοιχτή πρόκληση και σε βίαιη προσπάθεια για να μην γίνει η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ζητώ την πάνδημη αποδοκιμασία», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ