ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες

Κοτζιάς: Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απειλές για τη ζωή του αποκάλυψε πως δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε πως του έχουν σταλεί «κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτεταμένα στη συμφωνία για το ονοματολογικό για τα Σκόπια και τα ελληνοτουρκικά ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς υπενθύμισε ότι στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας φώναζαν το σύνθημα «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια». Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας και γιατί η αντιπολίτευση δεν έχει καταδικάσει το περιστατικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πως υπάρχει εκτροπή στη ρητορική μίσους: «Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα για το Σκοπιανό, ο κ. Κοτζίας είπε ότι στις 16 ή 23 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συνταγματικές αλλαγές. Μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα, τότε η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική βουλή.

Εμφανίστηκα, μάλιστα, βέβαιος ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί στην ελληνική βουλή. «Θα υπάρξει πλειοψηφία βουλευτών» είπε ο κ. Κοτζιάς, και σχολιάζοντας τη στάση του Πάνου Καμμένου υπογράμμισε ότι ένας κυβερνητικός εταίρος δικαιούται να διαφωνεί. «Προφανώς θα προτιμούσα να συμφωνεί. Υπάρχουν βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που συμφωνούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κοτζιάς απέρριψε το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία λέγοντας: «Το Σύνταγμα προβλέπει 180 ψήφους για συμφωνίες εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με το Μακεδονικό».

«Ο Ιβάνοφ κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι παραδόθηκε στην Ελλάδα, η δική μας αντιπολίτευση λέει ότι εμείς του τα δώσαμε όλα. Η ΝΔ δεν σχολιάζει αυτά που λέει το αδελφό της κόμμα στα Σκόπια» τόνισε ο κ. Κοτζιάς, και συμπλήρωσε: «Κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, πιθανώς για να αποφύγουν δικαστήρια που τους περιμένουν και κάποια με τη ρητορική μίσους που καλλιεργούν τους διευκολύνουν».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι «στη Μακεδονία υπάρχει πράγματι εχθρική ατμόσφαιρα» αλλά εξήγησε ότι οι «σώφρονες πολίτες καταλαβαίνουν ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τη γειτονική μας χώρα, δεν έχουν καν στρατιωτικά αεροπλάνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ