ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς στη Βουλή για την κατάσταση στη Μάνδρα

Άγριος καυγάς στη Βουλή για την κατάσταση στη Μάνδρα
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκατόν εξήντα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού μισού δισ. ευρώ εκτελούνται στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο

Στο πλαίσιο συζήτησης για την κυκλική οικονομία στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Φάμελλος, που δέχθηκε κριτική για την εικόνα καταστροφής στη Μάνδρα, αναφέρθηκε στα έργα που δρομολογούνται (μελέτη για τον δρόμο Μάνδρας –Θήβας ύψους 25 εκατ. ευρώ, νέα χάραξη εθνικής οδού κλπ.) και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για δημιουργία εντυπώσεων.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης χαρακτήρισε «θλιβερή παραφωνία» το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς δεν αναφέρθηκαν στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην κυκλική οικονομία, αλλά μόνον στα γεγονότα στη Μάνδρα και τη ΧΥΤΑ στη Φυλή.

«Στη Μάνδρα υπήρξε διαπλοκή, ρεμούλα, έγκλημα επί 50 χρόνια και κάνετε κριτική, επειδή δεν τα φτιάξαμε σε μια 3ετία», είπε ο κ. Τσιρώνης, με τους δυο βουλευτές να αντιδρούν έντονα.

Για τον πιο «επιτυχημένο -αποτυχημένο υπουργό», έκανε λόγο ο Γιώργος Αμυράς. «Τα μαλλιά σας παρόλο που είναι άσπρα, στην πραγματικότητα είναι μαύρα από το μαζούτ του Αργοσαρωνικού», είπε και πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι τον διέγραψαν και δεν θέλουν «ούτε να τον βλέπουν». «Το κόμμα μου δεν με έχει διαγράψει», απάντησε ο Γιάννης Τσιρώνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ