«Παγώνει» η αύξηση του ΦΠΑ σε 5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου
Πηγή: (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

Την αναίρεση της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές ανακοίνωσε, από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο αύξηση του ΦΠΑ σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είχε προσωπικά είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική.

Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Διαβάστε επίσης