ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σγουρίδης: Αν δεν έρθει η συμφωνία με 180, ρίχνουμε την κυβέρνηση

Σγουρίδης: Αν δεν έρθει η συμφωνία με 180, ρίχνουμε την κυβέρνηση
EUROKINISSI

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι έχουμε κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «ρίχνουμε την κυβέρνηση, αν δεν έρθει η συμφωνία με 180 και μετά ας αποφασίσει ο λαός, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα».

«Εξ αρχής λέγαμε για δημοψήφισμα, που δεν πέρασε, και για 180 βουλευτές για ισχυρή πλειοψηφία για μια συμφωνία μείζονος σημασίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι η χώρα έχει υπογράψει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, τόνισε ότι «η υπογραφή του Κοτζιά και της κυβέρνησης και όχι της χώρας για να ξεκινήσουν τα προαπαιτούμενα στη γειτονική χώρα και για να ολοκληρωθεί πρέπει να κυρωθεί και στα δύο κοινοβούλια».

Σχετικά με την πρόταση μομφής, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ψήφισαν και το γεγονός ότι τώρα δηλώνουν πως θα ρίξουν την κυβέρνηση, χαρακτήρισε «μύθο» το ότι διαφώνησαν στην πρόταση μομφής και «μετά τα γύρισαν».

Και εξήγησε: «η πρόταση μομφής είχε δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος ήταν η οικονομία της χώρας και τα όποια επιτεύγματα θεωρεί η κυβέρνηση ότι έχουν γίνει και το δεύτερο ήταν το σχέδιο συμφωνίας. Δεν μπορείς να ψηφίσεις το ένα από τα δύο».

«Ακόμα κι εμείς να ψηφίζαμε την πρόταση μομφής, δεν θα μπορούσε να πάρει τον μαγικό αριθμό των 151 βουλευτών», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ