ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Καταθέτουμε τροπολογία κατά της περικοπής συντάξεων

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Καταθέτουμε τροπολογία κατά της περικοπής συντάξεων

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συζήτηση για την οικονομία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στην επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για να μην κοπούν οι συντάξεις. 

«Καταθέτουμε τροπολογία που λέει «ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δε θα περικοπούν οι συντάξεις». Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί, είτε τη δικιά μας τροπολογία είτε αυτή της κ. Γεννηματά», είπε απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού πως ήταν αυτός που ζήτησε τις περικοπές συντάξεων από τη Γερμανία.

«Κύριε Τσίπρα, βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό, πρόγευση του τι θα ακολουθήσει σε αυτή την προεκλογική περίοδο στην οποία η χώρα ούτως ή άλλως θα εισέλθει», παρατήρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας:

«Εάν ρωτήσετε έναν πολίτη σε ποιον ταιριάζουν οι λέξεις «ψεύτης» και «απατεώνας» θα σας πει Αλέξης Τσίπρας».

«Σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015», τόνισε ακόμη και σημείωσε πως ήταν τότε που η κυβέρνηση «δίχασε» και «εξαπάτησε τον λαό».

«Η Ελλάδα συνεχίζει να ζει με τις συνέπειες του «μαύρου 2015». Τρία χρόνια μετά το «όχι», συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα. Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας να θρηνούν κάθε μέρα που το «όχι» έγινε «ναι», αλλά για τους υπολοίπους η σημερινή επέτειος είναι μία οδυνηρή, αλλά και χρήσιμη αφορμή, να αναλογιστούμε τι σημαίνει ο λαϊκισμός στην εξουσία», είπε συνεχίζοντας.

Κάποτε λέγατε «Go back madam Merkel», είπε σημειώνοντας πως πλέον «εκλιπαρείτε τη Μέρκελ. Γίνατε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής».

«Το Σεπτέμβριο του 2015, πάλι με ψέματα προσπαθήσατε να κρύψετε την κωλοτούμπα σας. Το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να σας θυμίσω τι έλεγε; Ψέματα λέγατε τον Ιανουάριο του 2015. Ψέματα λέγατε το Σεπτέμβριο του 2015. Ψέματα λέτε και τώρα», ανέφερε και υπογράμμισε πως σε μία τόσο δύσκολη περίοδο η χώρα έχει στο «τιμόνι της μία κυβέρνηση - οπερέτα, ένα θίασο που άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ. Άλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός Εξωτερικών, άλλα ο υπουργός Άμυνας».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εκλογές για να τελειώνουμε με αυτό τον θίασο και να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε στα πυρά του στην κυβέρνηση και για το Σκοπιανό αναφέροντας: «Ο Καμμένος τη μία μέρα μας λέει ότι είναι κακή η Συμφωνία των Πρεσπών αν έρθει με 151 και την άλλη ότι είναι καλή εάν έρθει με 180. Κύριε Τσίπρα, στο ΝΑΤΟ θα καθίσετε μαζί με τον Καμμένο που δεν του αρέσει η συμφωνία που έχετε υπογράψει; Κύριε Τσίπρα, είστε αναξιόπιστος και αδύναμος, ένας πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Κυβερνάτε μέχρι να αποφασίσετε μαζί με τον Καμμένο να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την παθιασμένη σχέση. Ίσως να ψάξετε να βρείτε και άλλους πρόθυμους τότε. Μέχρι τότε, λασπολογείτε και διχάζετε. Από τη μέρα της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει πρωί, μεσημέρι, βράδυ ότι κατοχύρωσε την ταυτότητα και τη γλώσσα, ότι είναι Μακεδόνες και ότι αυτό το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Χθες, μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατός, ε; Πείτε στον Κοτζιά ότι είναι αργά για δάκρυα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ