ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Τσίπρα: Να δεσμευτείτε ότι θα ψηφίσετε την μη περικοπή συντάξεων

Γεννηματά σε Τσίπρα: Να δεσμευτείτε ότι θα ψηφίσετε την μη περικοπή συντάξεων
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά και τον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα και τον καιροσκοπισμό του κ. Μητσοτάκη», τόνισε στην ομιλία της στη Βουλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Πανηγυρίζουν τη λήξη του τρίτου μνημονίου. Του δικού τους μνημονίου, που ήταν και εντελώς αχρείαστο. Η σημερινή «επέτειος» στοίχισε περί τα 20.000 ευρώ για κάθε Έλληνα πολίτη», σημείωσε αναφερόμενη στην «επέτειο» από το δημοψήφισμα.

«Ζητώ να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την μη περικοπή των συντάξεων», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρωτοβουλία της για να μην μειωθούν οι συντάξεις.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε ότι «κάνετε ότι σας λέει η καγκελάριος. Σήμερα ακούσαμε τα απίθανο ‘’κάτω τα χέρια από τη Μέρκελ’’».

«Είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι», είπε.

«Ακόμη και τα μεγάλα ανθρωπιστικά προβλήματα τα βάλατε στο παζάρι», σημείωσε ακόμη κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «ανταλλαγή» της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ σε μερικά νησιά με το προσφυγικό. «Μετατρέπετε τη χώρα σε αποθήκη ψυχών μόνο για το δικό σας βραχυπρόθεσμο όφελος».

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί, η Ελλάδα, όμως, μπορεί», είπε και ζήτησε: «Να αλλάξει η κυβέρνηση και να μπει ένα τέλος στον κατήφορο».

«Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει», είπε καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ