ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σκουρλέτη-Γεωργιάδη για το σπάσιμο Περιφερειών και την ψήφο Ελλήνων εξωτερικού

Κόντρα Σκουρλέτη-Γεωργιάδη για το σπάσιμο Περιφερειών και την ψήφο Ελλήνων εξωτερικού
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πρεμούρα» που συνδέεται με τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τη διάταξη για την κατάτμηση των περιφερειών. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε παρέμβασή του συνέδεσε το σπάσιμο των περιφερειών με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, σημειώνοντας πως η βιασύνη της κυβέρνησης έρχεται σε αντιδιαστολή με τις διαβεβαιώσεις της ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας.

«Διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019, πάρτε λοιπόν, πίσω τη ρύθμιση και σε πέντε μήνες ξαναφέρτε μια τροπολογία για την κατάτμηση και την ψήφο των αποδήμων», είπε, χαρακτηρίζοντας δικαιολογίες τους ισχυρισμούς Σκουρλέτη. Αναρωτήθηκε δε, ποιος από τη Β’ Αθηνών είναι διαπλεκόμενος.

Για εμφύλιο στη ΝΔ έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών που επεσήμανε πως ο ίδιος ουδέποτε χαρακτήρισε βουλευτή της Β’ Αθηνών διαπλεκόμενο και πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται». Απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη αναρωτήθηκε ποιον πιέζει και σε ποιον κλείνει το μάτι, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει.

«Θέλετε τη γίγα περιφέρεια γιατί σας βολεύει», είπε, ενώ σε ό,τι αφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ότι δεν προχώρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ