ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο Ποτάμι

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο Ποτάμι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βγήκαν τα μαχαίρια στο Ποτάμι για τη στρατηγική του κόμματος και την επόμενη ημέρα αποχώρησης από το Κίνημα Αλλαγής. Πρωταγωνιστές ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Μαυρωτάς, που είναι κοντά στον Σταύρο Θεοδωράκη, και επίμαχο ζήτημα με ποιον θα συνεργαστεί το Ποτάμι, τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε ένα αιχμηρό tweet του Γρηγόρη Ψαριανού που επέκρινε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι έχει στρέψει το βλέμμα του προς τη λάθος κατεύθυνση:

«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής. Ο κόσμος που το εγκατέλειψε, έφυγε προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει. Ενώ ο επικεφαλής και ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας κοιτάζουν ή/και κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Η απάντηση ήρθε από τον Γιώργο Μαυρωτά, επίσης μέσω twitter, παραπέμποντας στο συνέδριο του Οκτωβρίου. Ο βουλευτής έκανε λόγο και για έναν τρίτο δρόμο, χωρίς ετεροπροσδιορισμούς.

Δεν πέρασε λίγη ώρα και ο Γρηγόρης Ψαριανός ξαναχτύπησε. «Γιώργο μου, ας αφήσουμε τις σοφιστείες... Το σχέδιο είναι "προσέγγιση και διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σχέδιο, αν το βλέπω καθαρά, έμενα ΔΕΝ με περιλαμβάνει. Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που κήρυξαν τον ΔΙΧΑΣΜΟ και τ ω ρ α ζητούν συναίνεση. Με τους θαυμαστές του Μαδούρο».

unnamed

Το twitter κυριολεκτικά πήρε φωτιά. «Δεν βλέπω τέτοιο σχέδιο για το Ποτάμι και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους», απάντησε ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ στον καυγά παρενέβη και το γραφείο τύπου του Ποταμιού δίνοντας στη δημοσιότητα απαντήσεις μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Αν έχεις μοναδική σου έγνοια να εξασφαλίσεις την επόμενη βουλευτική σου έδρα δεξιά (ή αριστερά), τότε χάνεις τον ύπνο σου. Και στις 4.45 το ξημέρωμα τουιτάρεις τέρατα για να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου. Εκτός αν είναι οι Ερινύες που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς, Γρηγόρη», ανέφερε ο Γιώργος Γκαρής ενώ η Ολυμπία Αναστασοπούλου τόνισε:

Στο βήμα της ΜΕΣΥΑ μόλις 17 μέρες πριν, επικρότησε την αυτόνομη πορεία για το Ποτάμι. Σήμερα αξημέρωτα παρέχει απλόχερα δεξιά διαπιστευτήρια κι εύλογα σκέφτεται κάποιος τι μεσολάβησε.. Ας είχε τουλάχιστον θάρρος να προτείνει στα στελέχη από όλη την Ελλάδα να γείρουμε όλοι δεξιά.

unnamed 1
unnamed 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ