ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαντορινιός: Έγιναν λάθη στην πυρκαγιά αλλά δεν είναι ώρα για παραιτήσεις

Σαντορινιός: Έγιναν λάθη στην πυρκαγιά αλλά δεν είναι ώρα για παραιτήσεις
EUROKINISSI

Την άποψη ότι υπήρξαν λάθη στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή  ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν παραιτήσεις.

«Η μεγαλύτερη έκφραση συγγνώμης είναι η ουσιαστική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στον ANT1 κληθείς να απαντήσει στα περί ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Μάλιστα, ο κ. Σαντορινιός, τόνισε ότι από πλευράς του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μαζί με τον πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ώρα για παραιτήσεις.

«Οι παραιτήσεις από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει το θέμα της τραγωδίας, δεν μπορούν να υπάρξουν. Όταν είσαι σε μία μάχη πρέπει να την ολοκληρώσεις. Το να παραιτηθεί κάποιος τώρα θα δημιουργήσει ένα κενό» είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι έγιναν λάθη το μοιραίο βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγιναν λάθη στη διάρκεια αυτής της τραγωδίας. Ποια είναι αυτά τα λάθη πρέπει να εντοπιστούν ψύχραιμα και να αποδοθούν ευθύνες».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι και πότε έκαναν λάθη, γι αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί όλο το κομμάτι του συντονισμού και το εάν έκαναν λάθη οι υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ