ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εισαγγελέας ζήτησε να σταματήσουν οι αναζητήσεις της Σοφίας Ζαχαράκη

Ο εισαγγελέας ζήτησε να σταματήσουν οι αναζητήσεις της Σοφίας Ζαχαράκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος του Μοσχάτου για την μήνυση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και διέταξε να του στείλουν τη δικογραφία και να πάψουν οι αναζητήσεις της Σοφίας Ζαχαράκη.

Στη μήνυση προχώρησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει απόπειρα εκφοβισμού και εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων.

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς πρόσθεσε: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η αστυνομία έχει πάει δύο φορές στα γραφεία της Πειραιώς αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε και με εντολή του προέδρου μετέβη στα γραφεία του κόμματος. Υπενθυμίζουν επίσης ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και επομένως δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως:

Η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε με ανακοίνωσή του: «Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απάντησε η ΝΔ στην παραπάνω ανακοίνωση.

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο 'ιδιώτης' Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Αφορμή για την μήνυση φέρεται να στάθηκε τηλεοπτική της συνέντευξη στο δελτίο του καναλιού "Ε", κατά την οποία η κα. Ζαχαράκη κατηγόρησε τον κ. Βαξεβάνη ως «συκοφάντη» και δήλωσε ότι έχει καταδικαστεί για άλλες υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ