Ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές στο Μάτι
Στην αυτοθυσία των τριών μεταναστών ψαράδων, που τη νύχτα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αψήφησαν τον κίνδυνο κι έσωσαν δεκάδες ανθρώπους, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, μετά την συνάντηση που είχε με τον σύλλογο των ψαράδων της περιοχής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μάτι.
«Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε» γράφει ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να ευχαριστεί τους ψαράδες, μιλά για την αυτοθυσία τους και τονίζει ότι αυτό η Πολιτεία θα τους το αναγνωρίσει.
Μάλιστα, μετά και από αίτημα που έθεσαν οι ψαράδες να δοθεί υπηκοότητα για τρείς αλλοδαπούς συναδέλφους τους που ζουν στην Ελλάδα περισσότερα από 22 χρόνια και με κίνδυνο της ζωής τους ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει σχετική εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως είπε, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30
Ιράκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν θα ξαναρχίσει σύντομα
23:59
Βέροια: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία
23:47