Αξιωματούχος ΔΝΤ: Στο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τις συντάξεις
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

«Οι αποφάσεις των θεσμών  για την τύχη των συντάξεων θα ληφθούν στο Εurogroup της 5ης Νοεμβρίου και αφού πρώτα συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις των θεσμών που υπολογίζεται να είναι έτοιμες στα τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης

Ο ίδιος αξιωματούχος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, απέκλεισε την περίπτωση το ΔΝΤ να τηρήσει μια «ευέλικτη στάση» ακόμα και στο βαθμό που δεν διαταράσσεται ο στόχος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5%.

Για το ΔΝΤ η περικοπή των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020 αποτελούν μια ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Νωρίτερα, οι θεσμοί, στην ανακοίνωση που έβγαλαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακή αξιολόγησης, δεν αναφέρθηκαν στο θέμα των συντάξεων.

Με τη σειρά τους, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως κατά τις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων ιδιαίτερα εκείνων που έχουν από κοινού συμφωνηθεί να υλοποιηθούν και έχουν παράλληλα καταγραφεί και προτεραιοποιηθεί στην αναπτυξιακή Στρατηγική της κυβέρνησης.

 

 

 


Διαβάστε επίσης

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2019: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Ράις: Στην Αθήνα την επομένη εβδομάδα το κλιμάκιο του ΔΝΤ

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2019: Πότε ξεκινά η καταβολή των χρημάτων

Μοσκοβισί: Προς το συμφέρον και των δύο λαών η Συμφωνία των Πρεσπών