Στα χέρια του Γαβρόγλου το πόρισμα για την ανομία στα πανεπιστήμια
Το πόρισμα της επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα πανεπιστήμια, στην οποία προεδρεύει ο Νίκος Παρασκευόπουλος, παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.
«Εξαιρετικό», χαρακτήρισε το πόρισμα που αναλύει την παραβατικότητα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Γαβρόγλου και σημείωσε ότι «μπορεί να ολοκληρώθηκε το πόρισμα, αλλά όχι η δουλειά της επιτροπής».
Το πόρισμα θα σταλεί στις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, στις νεολαίες των κομμάτων και στις φοιτητικές παρατάξεις, προκειμένου να διατυπώσουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην επιτροπή τις παρατηρήσεις τους ή και νέες προτάσεις επί του πορίσματος.
«Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της προσπαθώντας να ενσωματώσει όλα αυτά τα σχόλια, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία με τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις, τις εγκυκλίους ή ό,τι άλλο χρειαστεί. Εγώ να ευχαριστήσω πάρα πολύ, και το εννοώ, για μία τόσο σύνθετη εργασία τον πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
Από τη μεριά του, ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε τη «συνθετότητα του προβλήματος» και ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα για τη συμβολή της στην καταγραφή των προβλημάτων.
Χιλιάδες κόσμου στην μεγάλη παρέλαση του Πατρινού καρναβαλιού (pics)
15:54
«Μπλόκο» από την Ουγγαρία στο 20ο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας
15:42
Περιορισμός πτήσεων σε τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας λόγω επίθεσης από drones
15:30
ΑΝΑΛΥΣΗ CNNi: Ποιες οι πολιτικές προκλήσεις για τον Τραμπ μετά το ηχηρό «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου στους δασμούς
15:18