ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Πρωτόγνωρο limit up ανευθυνότητας από τον Μητσοτάκη για το Χρηματιστήριο

Μαξίμου: Πρωτόγνωρο limit up ανευθυνότητας από τον Μητσοτάκη για το Χρηματιστήριο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επενδύει σε σενάρια καταστροφής. 

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφής για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη» υποστηρίζει το Μαξίμου σε ανακοίνωση του, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα.

«Διαψεύσθηκαν για τον κόφτη που δήθεν θα ενεργοποιούνταν, για τις αξιολογήσεις που δήθεν δε θα έκλειναν, για τα μνημόνια που δήθεν δε θα τελείωναν και για το χρέος, που δήθεν δε θα ρυθμιζόταν. Τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη», συνεχίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

«Το μόνο που πετυχαίνει είναι limit up ανευθυνότητας και μάλιστα πρωτόγνωρο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Άρτα, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας, κάνοντας λόγο για αποτυχία του τρίτου προγράμματος καθώς η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές.

«Η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσεις ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική για αυτή την μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, κατά την άποψη μου, και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το τρίτο πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα. Ότι το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζεται», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ