ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Διαρκής η διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ - CHANNEL

ΝΔ: Διαρκής η διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ - CHANNEL
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL «βλέπει» η ΝΔ και διαβεβαιώνει ότι θα ζητήσει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος ώστε να διασφαλιστεί πως τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης. 

Με αφορμή τις καταγγελίες για ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, 27 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής την αρμόδια τομεάρχη Άννα Ασημακοπούλου κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, επικρίνοντας με δριμύτητα την κυβέρνηση για την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΡΤ.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά άμεσα απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν:
• Την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών.
• Τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέου προσωπικού στην ΕΡΤ ενώ έχουν γίνει ήδη αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλους φορείς του Δημοσίου με την αιτιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι.
• Τα κριτήρια επιλογής των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ για τις οποίες υπάρχουν σειρά αναπάντητων ερωτημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ