ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδειάζει» Καμμένο το Μέγαρο Μαξίμου

«Αδειάζει» Καμμένο το Μέγαρο Μαξίμου
EUROKINISSI

Παρά το γεγονός ότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν συμφωνήσει σε μορατόριουμ δηλώσεων για το Μακεδονικό μέχρι τον Μάρτιο, οι κινήσεις του υπουργού Άμυνας, όμως δημιουργούν προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Μέσα σε λίγες ώρες το Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε να απαντήσει σε δύο ζητήματα που προέκυψαν από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία» ήταν το δεικτικό σχόλιο κυβερνητικών πηγών σε σχέση με το “plan B” που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας για το Σκοπιανό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρου Τουσουνίδη στην ΕΡΤ σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα του θα ψήφιζε μια πρόταση δυσπιστίας που θα κατέθετε η Νέα Δημοκρατία αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία με την πΓΔΜ η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Αν και το συγκεκριμένο σενάριο θεωρείται απίθανο, δεδομένης της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό, στο Μέγαρο Μαξίμου «χτύπησε συναγερμός».

Οι κυβερνητικοί επιτελείς επιχειρούν αποκωδικοποίηση των προθέσεων του κυβερνητικού τους συμμάχου ενώ οι σχέσεις των δύο κομμάτων θα απασχολήσει και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκυριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, μάλιστα, ήδη ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται προτάσεις για τερματισμό της συνεργασίας με το κόμμα του Πάνου Καμμένου και εξεύρεση νέων συμμαχιών, ικανών να περάσουν και τη Συμφωνία των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο αλλά και τον σκόπελο πιθανής πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ