ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το Μαξίμου και ο Βούτσης «αδειάζει» τον Καμμένο

Μετά το Μαξίμου και ο Βούτσης «αδειάζει» τον Καμμένο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την έκπληξή του αναφορικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για εναλλακτικό σχέδιο για την πΓΔΜ εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας το plan b του κυβερνητικού εταίρου ως «λάθος σε κάθε κατεύθυνση».

Σε δηλώσεις του στο Kontra Channel ο κ. Βούτσης εμφανόιστηκε «έκπληκτος» για τη ρητορική του Πάνου Καμμένου, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του τόσο για το «το plan B» που προτάθηκε, όσο και για την πρόσκληση που απεύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ, να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας.

«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει σε αυτή τη ρητορική» είπε συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι τα όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των ΑΝΕΛ και του ίδιου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής «εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι πού θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος».

Των δηλώσεων του κ. Βούτση, είχε προηγηθεί το αιχμηρό σχόλιο υβερνητικών πηγών σε σχέση με το “plan B”, επισημαίνοντας την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης τόσο στη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο στο σεβασμό των συνταγματικών διαδικασιών στη γείτονα χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ