ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά αντιπολίτευσης στον Τσίπρα: Εφευρίσκει εχθρούς

Πυρά αντιπολίτευσης στον Τσίπρα: Εφευρίσκει εχθρούς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο επίκεντρο επίθεσης από την αντιπολίτευση βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «εφευρίσκει εχθρούς».

Συγκεκριμένα, η Πειραιώς αναφέρει: «Μόνο θλίψη προκαλεί πια η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εφευρίσκει εχθρούς, μήπως και αλλάξει τη συζήτηση για τη διχασμένη, φαύλη και ανίκανη κυβέρνησή του».

Καταλήγοντας η Νέα Δημοκρατία τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει κι ο ίδιος ότι δεν πείθει πια όχι μόνον τους πολίτες, αλλά ούτε τους συντρόφους του που αλληλοκατηγορούνται δημοσίως».

ΚΚΕ: Εικονική η πραγματικότητα που περιγράφει ο Τσίπρας

«Η εικονική πραγματικότητα που περιγράφει ο κ. Τσίπρας καταρρέει μπροστά στην καθημερινότητα του λαού, στη φτώχεια που παραμένει, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αυξάνουν τις απειλές των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, στην εργασιακή ζούγκλα, σε όλα αυτά δηλαδή που διαμόρφωσαν οι μνημονιακοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη μόνιμη ευρωενωσιακή εποπτεία. Απόδειξη ότι η ανάπτυξη όχι μόνο δεν είναι δίκαιη, αλλά αντίθετα είναι βαθιά ταξική, αντιλαϊκή και αβέβαιη», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Όσες ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές κι αν επινοήσει ο κ. Τσίπρας, η πολιτική του, που από τη μια στηρίζει μια άδικη ανάπτυξη κι απ' την άλλη υπηρετεί πιστά τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, τον κατατάσσει στο ίδιο αντιδραστικό μπλοκ δυνάμεων μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό άλλωστε και οι συμμαχίες που επιλέγει, μπροστά στις τοπικές εκλογές, είναι με πρόσωπα και δυνάμεις που ανήκουν σε αυτό το μπλοκ και έχουν διακριθεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ανακοίνωση του «όσο δε για τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά, αυτός δε γίνεται ούτε με την υπόκλιση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που στηρίζουν τέτοιες δυνάμεις, ούτε με τα κολλητιλίκια με ακροδεξιούς τύπου Τραμπ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ