ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομοβροντία κατά Καμμένου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ομοβροντία κατά Καμμένου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του κυβερνητικού εταίρου και να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει από χτες με «πλούσια» ατζέντα, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι αυτοδιοικητικές, οι ευρωεκλογές, οι εθνικές εκλογές αλλά και η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Δεδομένων αυτών, οι τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος επικεντρώθηκαν στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο το επόμενο διάστημα.

Ο Νίκος Φίλης, που συνέκρινε τον Πάνο Καμμένο με τον επικεφαλής της ιταλικής Λέγκας του Βορρά και τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και τον χαρακτήρισε «καρικατούρα», υπογράμμισε ότι η συνεργασία αυτή εξαντλεί σήμερα τη δυναμική της.

«Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου μίλησε για «τραυματική εμπειρία» με τους ΑΝΕΛ και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα με το οποίο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Χαρακτήρισε δε, «κομβικό» το ζήτημα των συνεργασιών και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να μάθουμε με ποιον θα συνεργαστούμε το βράδυ των εκλογών, όπως μάθαμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Τον προβληματισμό του για τη συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ εξέφρασε και ο Θεόδωρος Δρίτσας: «Είναι ένα πρόβλημα ο Καμμένος, θα το αντιμετωπίσουμε».

Ωστόσο, στην τοποθέτησή του, ο Κώστας Ζαχαριάδης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με «τις αντιφάσεις, τις δυσκολίες και τις τρικυμίες μπορούμε να προχωρήσουμε ως το τέλος».

«Να μην παρασυρθούμε από όσα λέγονται για κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ με θραύσματα από 151» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ