ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κοτζιάς: Ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αιχμές εναντίον των αντιπολιτευτικών κομμάτων σε Αθήνα και Σκόπια άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας παράλληλα «μήνυμα» στη γειτονική χώρα ότι δεν υπάρχει «ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, μετά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πΓΔΜ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών, συζητήθηκε και η ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών στη Βοσνία: «Υπογράμμισα το γεγονός, γιατί το τρίτο θέμα μας ήταν η μετανάστευση, ότι εξακολουθούν από την Ανατολική Μεσόγειο να έρχονται ρεύματα μεταναστών, ότι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Είναι, ακόμα και τώρα, περισσότερα από αυτά που έρχονται από τη Λιβύη και την Κεντρική Μεσόγειο και, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε μία στιγμή να προσέχουμε και να φροντίζουμε εκείνη την πλευρά της Ανατολικής Μεσογείου».

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, επί τάπητος ετέθη το ζήτημα της Βενεζουέλας, με τον υπουργό Εξωτερικών να υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν συμβιβαστικές προτάσεις και να βρεθούν τρόποι και διαδικασίες με τις οποίες θα μπορέσει η χώρα να οδηγηθεί σε δημοκρατικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ