Μύνημα στον Πάνο Καμμένο και τους υπουργούς απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας να μην ρίξουν την κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονιακή επιτροπεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό και να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού. Προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό αποτελεί η εκκίνηση των διαδικασιών για την συνταγματική αναθεώρηση στις αρχές Νοέμβρη, στη βάση των προτάσεων του Ιούλη 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης «σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δε θα ταυτιστούν ποτέ «με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό», αλλά «με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια», καταρρίπτοντας ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης