ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέπεμψε τον θερμότερο υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέπεμψε τον θερμότερο υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας.Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή. 

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός απέπεμψε «τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως αδύναμο και εκβιαζόμενο πρωθυπουργό και τόνισε πως «όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».

«Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ