ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος προς συνταξιούχους: Χαλάτε τα λεφτά σας με τις προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών

Πετρόπουλος προς συνταξιούχους: Χαλάτε τα λεφτά σας με τις προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχο θα ασκήσει το Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος συνέστησε παράλληλα στους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγές για την επιστροφή αναδρομικών, γιατί «χαλάνε λεφτά χωρίς λόγο».

«Υπάρχει μεγάλη πλάνη. Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι παραπλανητικές. Οι αγωγές δεν είναι λύση. Είναι μεγαλύτερο από 9 δισ. ευρώ το κόστος από την επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους. Το ΣτΕ έχει πει ότι η θετική απόφαση δεν θα ισχύσει για όλες τις προσφυγές και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ», ανέφερε ο υφυπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό news 24/7 και πρόσθεσε:

«Δεν είναι ίδια η βάση των νέων αγωγών με εκείνη την οποία έκρινε το ΣτΕ. Εκείνη η απόφαση είχε άλλο αντικείμενο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμόσει η κυβέρνησή μας απόφαση του ΣτΕ. Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ μπορεί κανείς να υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζονται προσφυγές».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις δεν θα κοπούν «γιατί δεν χρειάζεται να κοπούν».

«Η έντιμη σχέση που οφείλουμε να έχουμε με τους εταίρους μας επιβάλλει να συνεννοούμαστε. Όμως, κανένα εμπόδιο δεν θα υπάρξει όταν ήδη η Κομισιόν ενέκρινε το δικό μας σχέδιο προϋπολογισμού, ενώ απέρριψε τα σχέδια άλλων χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ