Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων
Πηγή: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παλαιότερες περικοπές στις συντάξεις σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για ένα πολύπλοκο νομικό θέμα ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου για τους δύο συνταξιούχους εναρμονίζεται με αυτή του ΣτΕ, με βάση την οποία οι περικοπές στις συντάξεις που έγιναν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά είναι αντισυνταγματικές.

Ωστόσο, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι το ΣτΕ δεν έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφασή του. Επανέλαβε δε, ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ και για αυτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να ασκήσει έφεση.

Μάλιστα, εξήγησε ότι ο νέος νόμος ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση του ΣτΕ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το ζήτημα της περικοπής στους ένστολους είναι διαφορετικό ζήτημα.

Πρόσθεσε πως οι αποφάσεις για ένστολους, γιατρούς,  δικαστικούς που αφορούν στα αναδρομικά, όπως το παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, θα καταβληθούν εντός του έτους. «Όλα αυτά τα ποσά έχουν συνυπολογιστεί και δεν επηρεάζεται ο συμφωνημένος στόχος με το Eurogroup για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

 

 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!