ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών», η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, με τα χρήματα να δίδονται στους δικαιούχους εφάπαξ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Τα αναδρομικά που θα επιστραφούν ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται σε καθαρή βάση στα 820 εκατ. ευρώ.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις και ότι σε καμία περίπτωση από την καταβολή των χρημάτων δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ