ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χαμηλότερους τόνους» ζητά η Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις

«Χαμηλότερους τόνους» ζητά η Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI

«Έκανα έκκληση σε όλους, την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας. Δεν εισακούσθηκα»: αυτό δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά από τον «θόρυβο» που προκλήθηκε μετά τη χτεσινή της συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Οι δηλώσεις της υφυπουργού στο κεντρικό δελτίο του OPEN για το πρόσφατο περιστατικό έξω από το σπίτι μέλους του Ρουβίκωνα προκάλεσαν αίσθηση, καθώς η κ. Παπακώστα επεσήμανε πως «τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ένας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά».

«Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι» τόνισε επίσης η κ. Παπακώστα, καλώντας παράλληλα τους αστυνομικούς να «εντείνουν την αυτοπροστασία τους» και να «προσέξουν τους εαυτούς τους».

Οι δηλώσεις της υπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που τόνισε:

«Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Την ίδια ώρα, απαντώντας σε ερώτημα για την επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί από αντιεξουσιαστές και την κόντρα που ακολούθησε, η κ. Παπακώστα απάντησε ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να μη γίνουν συλλήψεις στο Εφετείο και πως έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ