ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπακώστα: Οι αστυνομικοί να εντείνουν την αυτοπροστασία τους-Αντίδραση από ΝΔ

Παπακώστα: Οι αστυνομικοί να εντείνουν την αυτοπροστασία τους-Αντίδραση από ΝΔ
EUROKINISSI

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκαν νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί από αντιεξουσιαστές έξω από το Εφετείο, αλλά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα, με τη Νέα Δημοκρατία να αντιδρά, προτείνοντάς της μάλιστα «να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόζουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής», τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας παράλληλα πως «οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα πρέπει να εντείνουν ακόμη περισσότερο την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους».

Αναφερόμενη στο περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα στο Εφετείο, όπου αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις, τόνισε πως «ουδέποτε δόθηκε εντολή να μη γίνουν συλλήψεις», ενώ πρόσθεσε πως για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία.

«Οι αστυνομικοί θα μας πουν τι ακριβώς συνέβη», είπε η κα Παπακώστα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σημειώνοντας πως «η αστυνομία δεν παίρνει αμπάριζα τους πολίτες, αλλά υπερασπίζει την ασφάλεια των πολιτών».

Αναφερόμενη στον Ρουβίκωνα και τις παρεμβάσεις του η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως ο Ρουβίκωνας "πολιτεύεται", επενδύοντας στα κενά που αφήνει το επίσημο κράτος και η ακαδημαϊκή κοινότητα. Σύμφωνα με την ίδια αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ιδρύουν τα «στέκια» τους στις πανεπιστημιακές σχολές.

«Το Πανεπιστήμιο λοιπόν χρειάζεται να περιφρουρήσει και το αυτοδιοίκητό του», είπε η κα Παπακώστα και μιλώντας για το περιστατικό όπου μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς με πολιτικά τόνισε: «τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ένας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι».

Η αντίδραση της ΝΔ

Η ΝΔ σχολιάζοντας δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σημειώνει: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ