ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ιερός Πόλεμος» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης

«Ιερός Πόλεμος» κυβέρνησης - αντιπολίτευσης
(EUROKINISSI/ΓΑΙΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνεχίζεται ο «ιερός πόλεμος» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τη διαφοροποίηση των σχέσεων Πολιτείας  και Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 5 Νοεμβρίου, δηλαδή, μία μέρα πριν τις ανακοινώσεις Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επισήμως η Νέα Δημοκρατία διαψεύδει ότι στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου για τη συμφωνία με τον Πρωθυπουργό. «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων των δύο ανδρών» λένε στην Πειραιώς που διαψεύδουν το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι «άθεος».

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν το όλο ζήτημα επικοινωνιακό τέχνασμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θέλει να περάσει την εικόνα ότι προχωρά ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας αλλά και να υποσχεθεί, προεκλογικά, 10 χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Προσθέτουν, δε, ότι το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά με τον σχετικό νόμο τον οποίο δεν είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούν την κυβέρνηση για προχειρότητα που αποδεικνύεται, όπως λένε, από το γεγονός ότι η συμφωνία κατέρρευσε σε δέκα μέρες,

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ με καυστική ανακοίνωση επιτίθεται σήμερα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι η μόνιμη έγνοια του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα.

«Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου.

Μαξίμου: Ου ψευδομαρτυρήσεις...

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στην οποία υποστηρίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ψεύδεται.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε. Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ