ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Τσίπρα

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα, στη Βουλή και η φράση για το μνημόνιο που έχει υπογράψει με το λαό.

«Η σημερινή μέτρηση της Public Issue δίνει 16,5 μονάδες διαφορά στη ΝΔ, αυτός ο λαός των 16,5 μονάδων, θέλετε 12, θέλετε 10 μονάδες, ό,τι θέλετε, βλέπετε να έχει καμία διάθεση μνημονιακής συνεννόησης μαζί σας; Το μόνο που περιμένει είναι ποια ώρα με το καλό θα προσφύγετε στην κάλπη και θα αποχωρήσετε», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Δένδιας σχολίασε και την αποχώρηση του πρωθυπουργού μετά το τέλος της ομιλίας του -«έφυγε γρήγορα μήπως προλάβει και έρθει ο Μητσοτάκης», είπε και απάντησε και στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις Κασσάνδρες και τους στίχους του Καβάφη.

«Οι προφητείες της Κασσάνδρας επαληθεύτηκαν και η προσφυγή στην Κασσάνδρα είναι τίτλος επιβεβαίωσης των προβλέψεων μας», σημείωσε, καλώντας την κυβέρνηση να σκεφθεί στίχο από άλλο ποίημα του Καβάφη. «Θέλετε στη θέση της Αλεξάνδρειας να βάλετε την κυβέρνηση και να χαιρετήσετε την Αλεξάνδρεια που χάνετε;», είπε.

«Μεγάλο πολιτικό θράσος» καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ, γιατί έρχεται –όπως είπε- στη Βουλή να πανηγυρίσει επειδή καταργεί τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε. «Τώρα παίρνετε πίσω, χειροκροτείτε και διατυπώνετε ισχυρισμούς, όμως όλα είναι καταγεγραμμένα στους πολίτες και θα εκφραστούν στις εκλογές», είπε και μίλησε για ψευτοπανηγυρισμούς της κυβέρνησης.

«Τώρα μοιράζετε τα κόλλυβα για τον καφέ», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ