Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία να υποχωρήσει στην κόντρα με τη ΕΕ
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προσέγγισε πολιτικές προσωπικότητες στην Ιταλία, συμβουλεύοντας να υποχωρήσουν στην κόντρα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera.
Εξηγώντας γιατί η χώρα μας δεν πήρε θέση στη διαμάχη με την ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να είπε πως «δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες».
Κατά την εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας είναι ο πλέον κατάλληλος να δώσει συμβουλές στην ιταλική κυβέρνηση καθώς και ο ίδιος υποχώρησε από τις θέσεις του τον Ιούλιο του 2015.
«Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «εάν έχετε άλλη ιδέα, τότε καλή τύχη».
«Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται, όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», σημειώνει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες, όπως δεν έγινε και ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες, αλλά ανάμεσα στις ιταλικές διεκδικήσεις και την πραγματική οικονομία.
Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 85-92: Όσμαν και Ναν έφεραν το «χριστουγεννιάτικο διπλό» στο Κάουνας
22:12
Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό στρατού Λιβύης - Βρέθηκαν τα συντρίμμια
22:07
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 6 εκατ. ευρώ
22:07
Eurojackpot: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής (23/12) κλήρωσης για τα 39 εκατ. ευρώ
21:57