ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα αποκατάστασης για τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου

Μέτρα αποκατάστασης για τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου που επλήγησαν στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου περιλαμβάνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. 

Η ρύθμιση προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση δόμησης επί οδών που χρήζουν διάνοιξης ή τροποποίησης και πρόκειται να ενταχθούν στην κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής, με στόχο την υλοποίηση ασφαλούς οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος «αντιμετωπίζονται χρόνιες παθογένειες που οδήγησαν σε αδιέξοδα». Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ακόμη, πως δεν θα επαναληφθούν τα ίδια που οδήγησαν στη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι.

Σύμφωνα με τη τροπολογία, αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών δόμησης για ακίνητα εκτός σχεδίου, ακίνητα σε ρέμα κλπ. Ακόμη, προβλέπεται η χορήγηση έκτακτου κοινωνικού επιδόματος στέγασης, για τα πληγέντα κτίρια για τα οποία είτε έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου είτε έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ