Μέτρα αποκατάστασης για τους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου που επλήγησαν στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου περιλαμβάνει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση. 

Η ρύθμιση προβλέπει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση δόμησης επί οδών που χρήζουν διάνοιξης ή τροποποίησης και πρόκειται να ενταχθούν στην κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής, με στόχο την υλοποίηση ασφαλούς οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος «αντιμετωπίζονται χρόνιες παθογένειες που οδήγησαν σε αδιέξοδα». Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ακόμη, πως δεν θα επαναληφθούν τα ίδια που οδήγησαν στη μεγάλη καταστροφή στο Μάτι.

Σύμφωνα με τη τροπολογία, αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών δόμησης για ακίνητα εκτός σχεδίου, ακίνητα σε ρέμα κλπ. Ακόμη, προβλέπεται η χορήγηση έκτακτου κοινωνικού επιδόματος στέγασης, για τα πληγέντα κτίρια για τα οποία είτε έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου είτε έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!