ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Υλοποιούμε ένα προς ένα τα μέτρα που υποσχεθήκαμε

Τσίπρας: Υλοποιούμε ένα προς ένα τα μέτρα που υποσχεθήκαμε
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών έθεσε με σαφήνεια από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στο σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και το σχέδιο της ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις

Σε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό «άρωμα», 100 ημέρες μετά την έξοδο –όπως είπε- από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε με νόημα πως τώρα αρχίζει επί της ουσίας το έργο της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.

«Οι πρώτες 100 μέρες - που συμπληρώνονται αύριο - της Ελλάδας εκτός μνημονίου είναι μόνο η αρχή. Η αποκατάσταση των αδικιών και η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γοργά, ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα», επεσήμανε και αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και σε εκείνα που έρχονται, όπως η μη περικοπή των συντάξεων.

Η νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού με αφορμή την ψήφιση δύο ακόμη θετικών μέτρων, της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας επιχειρήσεων συνοδεύθηκε κι από την ανακοίνωση –νωρίτερα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο- της διανομής κοινωνικού μερίσματος 710 εκατ. ευρώ σε 3,5 εκατ. δικαιούχους.

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε σπιθαμή του δημοσιονομικού χώρου που κερδήθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε και προσδιόρισε για άλλη μια φορά τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. «Του χρόνου τέτοιο καιρό θα νομοθετούμε με νωπή εντολή και την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς», ανέφερε και επιτέθηκε με δριμύτητα στη ΝΔ. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως το καλύτερο δώρο για την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς όπως είπε περιλαμβάνει απολύσεις στο δημόσιο και ασφαλιστικό Πινοσέτ, μείωση φόρου για την ελίτ και επιβάρυνση για τα μεσαία στρώματα. «Η ΝΔ είναι ο καλύτερος χορηγός της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να επανεκλεγεί στην εξουσία», είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε εκτενώς στις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ενώ ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλλει στην ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Ειδική αναφορά έκανε και στην εξάρθρωση ενός δικτύου εγκληματικής οργάνωσης, όπως είπε, το γνωστό δίκτυο Ριχάρδος, που «είχε ξεζουμήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έμειναν στην ανέχεια τα χρόνια της κρίσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ