ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Καμμένου-Κωσταράκου για τις στρατιωτικές στολές

«Πόλεμος» Καμμένου-Κωσταράκου για τις στρατιωτικές στολές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ

Σε αντιπαράθεση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αιτία στάθηκε το καυστικό σχόλιο του κ. Κωσταράκου, ότι «δε νομιμοποιείται ο κ. Καμμένος να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του "υπουργικά διακριτικά", τη στολή τη φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο "πολιτικό πλαίσιο", δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του "υπουργικά διακριτικά". Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες», δήλωσε συγκεκριμένα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν άμεση και αντίστοιχα καυστική:

«Ο Στρατηγός Κωσταράκος αφού δώριζε από μια στολή κάθε υπουργό τώρα ως απόστρατος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις στο διαδίκτυο προφανώς γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μάγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος».

Δείτε το tweet του Πάνου Καμμένου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ