ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΑΝΕΛ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συγκάλεσε για το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Καμμένος επιθυμεί να συζητήσει με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς, πλέον, τα χρονοδιαγράμματα γίνονται ιδιαιτέρως ασφυκτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια η βουλή της πΓΔΜ αναμένεται να κυρώσει τη Συμφωνία στις 15 Ιανουαρίου κάτι που σημαίνει ότι εντός Φεβρουαρίου το ίδιο θα κληθεί να πράξει και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Πάνος Καμμένος, πάντως, έσπευσε τις προηγούμενες μέρες με σειρά δηλώσεων να κηρύξει «νεκρή» τη διαδικασία λόγω των δηλώσεων Ζάεφ για μακεδονική γλώσσα ενώ για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Σγουρίδης άφησε ανοικτό παράθυρο για την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας έχει να αντιμετωπίσει τις ήδη διατυπωμένες διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος με τον βουλευτής Θανάση Παπαχριστόπουλο να ξεκαθαρίζει και χθες ότι προτίθεται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ακολούθως να παραιτηθεί. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σημερινή τοποθετήσεις των Κουντουρά και Ζουράρι οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν συμφωνούν με τη γραμμή Καμμένου.

Το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν από τον Πάνο Καμμένο να τηρήσει όσα συμφώνησαν με τον κ. Τσίπρα το προηγούμενο διάστημα ενώ υπενθυμίζουν τη δέσμευση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσουν με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση, μία δέσμευση που επιθυμούν να επαναεπιβεβαιώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ