ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Νέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από την Κύπρο ο Πάνος Καμμένος που επισκέφτηκε εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων μονάδες της ΕΛΔΥΚ και τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που βρίσκεται στον όρμο της Λάρνακας.

«Εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο, θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι «ένα έθνος σε διαφορετικές χώρες».

Στην ομιλία του προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι:

Έθνος δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της Ελλάδος. Έθνος κοινό, Έθνος ένα, είναι το Έθνος των Ελλήνων, το Έθνος των Κυπρίων. Είμαστε ένα έθνος σε δύο διαφορετικές χώρες. Γι' αυτό είστε και εσείς εδώ, η Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για την προστασία του Έθνους, της Σημαίας, του Εθνοσήμου.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η Ελλάδα κατάφερε να δημιουργήσει έναν άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με την Κύπρο αλλά και με τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας. «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, πριν από δύο εβδομάδες, είπε ότι η Ελλάδα πέρασε στο plan A. Δεν είναι τυχαίο, ότι ξεκινώντας η Κύπρος για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου, με την Τουρκία να απειλεί και να κατεβάζει πολεμικά πλοία, δεν είχε μόνο τη μόνιμη συνοδεία της Ελλάδος, δηλαδή την ΕΛΔΥΚ και το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά ήρθαν και οι συμμαχικές δυνάμεις».

«Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, «όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Ισραήλ, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει από εδώ ένας αγωγός, θα περάσει νότια της Κρήτης, θα συνδεθεί με το φυσικό αέριο της Ελλάδος και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μέσω της Ελλάδος, στην Ευρώπη».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ