ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση

«Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή των Σκοπίων», σχολίασε ο Πάνος Καμμένος, λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και του κρίσιμου τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Η φράση του Πάνου Καμμένου είναι δηλωτική των προθέσεων του, καθώς αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία πολιτική πρωτοβουλία πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της ΝΔ να αποχωρήσει από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής για την υπόθεση των F16. «Οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία με έναν υπουργό που τελεί υπό παραίτηση», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας και ανακοίνωσε την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση, ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση, ούτε μπορεί η ΝΔ να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια ούτε έχω δηλώσει ότι τελώ υπό παραίτηση», είπε και χαρακτήρισε προσβλητική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο Κοινοβούλιο και τη στρατιωτική ηγεσία. «Γίνεται ακριβώς γιατί η ΝΔ αλλά λέει στο Κοινοβούλιο για εντυπώσεις και όταν καταλαβαίνει ότι με τη στάση της απειλεί απώλεια εκατομμυρίων, το κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε στην αμερικανική πρεσβεία ζητάει συγνώμη και αλλάζει στάση, αυτό είναι ντροπή και την καταγγέλλω», είπε.

«Η στάση της ΝΔ συνιστά διαρκή μόχλευση προς την ανωμαλία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, καταλογίζοντάς της πανικό.

Λίγο αργότερα μάλιστα, ο Κώστας Κατσίκης, ένας από τους βουλευτές που έχουν απομείνει στον Πάνο Καμμένο και το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δήλωνε πως τέλος από σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση», είπε ότι: «η ΝΔ δεν μπορεί να προσδιορίσει μέχρι πότε ένας υπουργός θα ασκεί τα καθήκοντά του και αν θα είναι μέχρι αύριο ή μέχρι μεθαύριο υπουργός, ή μετά από έναν μήνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ