ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Στημένο παζάρι η συζήτηση στη Βουλή

Κουτσούμπας: Στημένο παζάρι η συζήτηση στη Βουλή
EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Στην ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία «αποτέλεσμα παζαριών». Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, ο λαός θα πρέπει να καταψηφίσει την κυβέρνηση, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του αλλά και στις εκλογές.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εντάσσεται στο πλαίσιο των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών που υπηρέτησε με μεγάλη συνέπεια μαζί με τον κ. Καμμένο. «Καταπέλτης η συμφωνία για όλους τους λαούς των Βαλκανίων», υποστήριξε.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η ΝΔ, λέγοντας ότι τα σχέδια της δεν έχουν καμία διαφορά με εκείνα της κυβέρνησης. «Κανένας καυγάς δεν γίνεται για όλα αυτά ανάμεσα στον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η ΝΔ. Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, και κάνει όσα δεν προλάβει να κάνει η ίδια η ΝΔ», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ