ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με Μοσκοβισί στο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα με Μοσκοβισί στο Μαξίμου
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αναμένεται να έχει σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μοσκοβισί έφτασε στην Αθήνα σήμερα προκειμένου να μιλήσει για την ελληνική οικονομία σε δείπνο του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Παρότι η κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης δεν θα επιτρέψει σε πολλά μέλη της κυβέρνησης να παραστούν στην εκδήλωση αυτή, ωστόσο αναμένεται πως ο Γάλλος Επίτροπος θα στείλει συγκεκριμένα μηνύματα εν όψει της εκκίνησης της δεύτερης μετα-προγραμματικής αξιολόγησης της Ελλάδος από τους θεσμούς.

Να σημειωθεί πως βάσει του προγραμματισμού της κυβέρνησης και των θεσμών, τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, και ESM ξεκινούν σήμερα τις επαφές τους στην Αθήνα με τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων από αύριο, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων θα έρθουν στη χώρα μας τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Όπως συνέβη και με την πρώτη μετα-προγραμματική αξιολόγηση της Ελλάδος, τα στελέχη των θεσμών θα έχουν και σε αυτή την επίσκεψη συζητήσεις με την κυβέρνηση, με τα πολιτικά κόμματα, αλλά και με τους κοινωνικούς φορείς.

Ειδικά, με τους κοινωνικούς φορείς αναμένεται να εξετάσουν τόσο την αύξηση του κατώτατου μισθού (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ), όσο και για το διάδοχο πλαίσιο που θα διέπει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας (ΕΕΤ). Σε κάθε περίπτωση πάντως, το βάρος της αξιολόγησης θα πέσει στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η κυβέρνηση και ειδικά στις αποκρατικοποιήσεις και στην ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ