Καμμένος: Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ θα είναι casus belli
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Πάνος Καμμένος έθεσε τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση από την κυβέρνηση όλων των προσώπων που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο πρώην εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, έκανε λόγο για «casus belli».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προειδοποίησε τον πρωθυπουργό πως αν δεν απομακρύνει τους υπουργούς (Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Βασίλης Κόκκαλης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη), το κόμμα του θα μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια του πρωθυπουργού.  

«Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», είπε ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΪ και σημείωσε: «Ο Κουίκ πριν έρθει στους ΑΝΕΛ πολεμούσε με κάθε τρόπο τον Τσίπρα, ενώ η Χρυσοβελώνη παρακαλούσε όλο το καλοκαίρι να τη διορίσουμε υπουργό».

Ο κ. Καμμένος συνέχισε εξαπολύοντας κριτική προς την υπουργού Τουρισμού και τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης λέγοντας πως «Κουντουρά και Κόκκαλης αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στην κυβέρνηση με τη συνείδησή τους. Γι' αυτό έχει ξεκάθαρα ευθύνη ο Τσίπρας. Η Κουντουρά και ο Κόκκαλης ενώ είχαν ταχθεί δημόσια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κόκκαλης μού έλεγε ότι είναι υποχρέωσή μου να ρίξω την κυβέρνηση με τον Παπαχριστόπουλο διαφωνώ, αλλά είναι προς τιμήν του ότι παραδίδει την έδρα του… Θα τον διαγράψω αφού ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, «υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή».

Ο ίδιος επανέλαβε πως η Συμφωνία παραβιάζει το Σύνταγμα της πΓΔΜ καθώς δεν φέρει την υπογραφή του Γκιόργκι Ιβάνοφ και τόνισε πως «πέρασε στην πΓΔΜ διά συνταγματικής εκτροπής. Όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

Έκρινε, μάλιστα, πως η Συμφωνία που θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι αλλοιωμένη, γιατί περιέχει τέσσερις τροπολογίες. «Το κείμενο που θα έρθει στη Βουλή δεν είναι το ίδιο με αυτό που υπέγραψε ο Κοτζιάς, είναι αλλοιωμένο», είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ.

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για "Μακεδόνες" και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος, ο οποίος επιτέθηκε και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θέλει να εκτρέψει τον Τσίπρα για να δώσει το «Βόρεια Μακεδονία» με τον δικό του τρόπο.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!