ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας για προσφυγικό: Δρουν εγκληματικά κυκλώματα σε Σάμο και Τουρκία

Βίτσας για προσφυγικό: Δρουν εγκληματικά κυκλώματα σε Σάμο και Τουρκία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Εκτός ορίων έχει τεθεί η κατάσταση στη Σάμο, στο προσφυγικό, παραδέχθηκε ο Δημήτρης Βίτσας και αποκάλυψε ότι δρουν εγκληματικά κυκλώματα τόσο στο νησί όσο και την Τουρκία. 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Σαμιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, ανέφερε ειρωνικά ότι η κατάσταση στη Σάμο είναι «εξαιρετική», καθώς αυτό που συμβαίνει στο νησί δεν συμβαίνει αλλού. «Ένθεν και ένθεν λειτουργούν δυνατά εγκληματικά κυκλώματα σε Ελλάδα και Τουρκία, να φανταστείτε ότι έφθασαν πρόσφυγες με 8 μποφόρ και ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε.

Επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων, -«έλεγα ότι είναι οριακή, τώρα λέω ότι έχει ξεπεραστεί το όριο», είπε, καθώς στις δομές φιλοξενούνται 3.686 πολίτες τρίτων χωρών, όταν το ΚΥΤ χωρά 650 άτομα.

Εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και πως έως τα τέλη Απριλίου θα έχει ανοίξει ο νέος χώρος που έχει βρεθεί στη Σάμο.

Σάμος: «Μια μικρή Αφρική στην Ελλάδα»

Την ανάγκη να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο Ερτογάν, επεσήμανε ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ενώ ανάλογο αίτημα διατύπωσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

O αντιπρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον κ. Βίτσα να θέσει το θέμα στον Τούρκο ομόλογό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ