Βενιζέλος κατά Τσίπρα - Βούτση για την υπόθεση Καμμένου
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία βάζει φρένο στα σενάρια διάσωσης του πρώην κυβερνητικού του εταίρου, κάνοντας λόγο για ευτελισμό αλλά και για αλληλοεκβιασμό και αλληλοεξάρτηση των μέχρι πρότινος αδελφοποιητών κυβερνητικών εταίρων.

«Η επιστολή του κ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής συνιστά πανηγυρική και θρασεία ομολογία του γεγονότος ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση με τη συγκυριακή τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Καμμένος και να περιορισθούν οι αντιδράσεις του και κυρίως οι απειλές του», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προσθέτει: «Τώρα ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανίσει την αναγκαστική υπαναχώρησή του μπροστά στη δημοκρατική κατακραυγή ως δήθεν ένδειξη "θεσμικής ευαισθησίας". Τόσο μεγάλης "θεσμικής ευαισθησίας" που του επιτρέπει να λέει δημόσια - ευτελίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής - ότι ελέγχει τη διαδικασία τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής που κινείται από τον Πρόεδρό της και διεξάγεται χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή της ΔΗΣΥ «πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια σκοτεινή πραγματικότητα. Ο αλληλοεκβιασμός και η αλληλοεξάρτηση των μέχρι πρότινος αδελφοποιητών κυβερνητικών εταίρων».

Διαβάστε επίσης