ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος «φλερτάρει» με τον Κουκούτση – Δεν αποκλείει την ένταξή του στους ΑΝΕΛ

Ο Καμμένος «φλερτάρει» με τον Κουκούτση – Δεν αποκλείει την ένταξή του στους ΑΝΕΛ
Τι ανέφερε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ για τις φήμες που κυκλοφορούν eurokinissi

Για το ενδεχόμενο να ενταχθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Κουκούτσης, στους Ανεξάρτητους Έλληνες -που έχει εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή- μίλησε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος. 

«Ο κ. Κουκούτσης έχει ένα αρνητικό και κάποια θετικά. Τον ξέρω από το 1981 όταν ήταν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας. Το αρνητικό είναι ότι προέρχεται από την Χρυσή Αυγή και είναι κάτι που πρέπει να το δούμε.

Εγώ δεν έχω διαπιστώσει ότι έχει κάνει κάποιες κινήσεις που να τον εντάσσουν στο ναζιστικό και γερμανόφιλο μέτωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλώντας στο OPEN.

Στο ερώτημα αν έχει μιλήσει μαζί του, ο Πάνος Καμμένος είπε:

«Δεν έχω συζητήσει μαζί του θέμα ένταξης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στους «αντάρτες» βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και τη στάση της Ελλάδας στα διεθνή θέματα.

Σχολίασε, μάλιστα, και την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, λέγοντας πως δεν θέλει να δει Έλληνα πρωθυπουργό και ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα να «καταθέτει στεφάνι στον σφαγέα των Ποντίων».

Αναφερόμενος στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Πάνος Καμμένος είπε:

«Εδώ γίνεται ένας παραλογισμός και οι πολίτες έχουν χάσει το μέτρημα. Το θέμα της υπάρξεως της ΚΟ προέκυψε το βράδυ της συζήτησης για τα Σκόπια. Ένας δημοσιογράφος, μου είπε πρόσεχε γιατί ο Βούτσης μου είπε ότι θα επικαλεστούν άρθρο 15 να σου πάρουν τους βουλευτές και την ΚΟ».

Υπογράμμισε δε, πως η ομάδα του Μαξίμου που απεργάστηκε το σχέδιο να κοπεί η συνεργασία «βρήκε αυτή τη διαδικασία». «Όταν ρώτησα τον Λοβέρδο, προς τιμή του μου είπε ότι δεν γίνεται, πρέπει να το τραβήξουν από τον λαιμό. Κοινοβουλευτική Ομάδα σημαίνει ότι έχεις λόγο στη Βουλή, έχεις συνεργάτες, 40 οικογένειες ζουν από τους ΑΝΕΛ για να επιβιώσουμε εμείς στην πολιτική» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν στις ΗΠΑ»

Ερωτηθείς για το ποιοι δεν τον ήθελαν στο Μαξίμου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν ήταν στις ΗΠΑ. «Ένα πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ έλεγε ότι ήμουν βάρος» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Αυτή η τάση στηριζόταν από τον Σκουρλέτη, τον Φίλη, τον Κοτζιά και την ομάδα των γερόντων... Αν τους δεις και συνεδριάζουν νομίζεις ότι είσαι στην ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Φλαμπουράρης, ο Καρτερός και οι υπόλοιποι... γέροντες» είπε, και συνέχισε:

«Συμπαθέστατοι, αλλά αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν συνομωσίες. Εάν υπήρχε κεντροαριστερό ρεύμα που ήθελε να συνταχθεί με την κυβέρνηση, θα το καταλάβαινα. Εμείς μπλοκάραμε όμως, πολλά θέματα. Εκκλησία, Συμφωνία, δικαιώματα ομάδων κτλ. Υπήρχαν όμως και συνεργασίες. Θα αποχωρούσαμε ειρηνικά, αλλά...».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ Απαντώντας σε ερώτημα για τις προσπάθειες προσέγγισης των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε πως δεν λογίζει σε αυτούς μεγάλη ευθύνη αλλά πως τη χρεώνει στον Τσίπρα. «Εγώ φέρθηκαν έντιμα, καθαρά ακόμα κι όταν υπήρχε ένταση. Για παράδειγμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε, και συμπλήρωσε: «Είχαμε πει μετά τις εκλογές να συζητηθεί το θέμα της ΠΓΔΜ, όμως καταπατήθηκε η συμφωνία μας και θα μπορούσα να βγω τότε και να κάνω τον ήρωα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο Κώστας Ζουράρις είναι συνεργαζόμενους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Ψήφισε και δήλωσε κατά της Συμφωνίας. Οφείλω να πω ότι είναι πάντα συνεπής» ανέφερε, και συνέχισε: «Όταν του μίλησα χθες το βράδυ, για την επιστολή. Με πήραν 50 φορές να κάνω επιστολή. Με ρώτησαν αν μπορώ για το Σκοπιανό να το κάνω γραπτώς. Του πήραν λοιπόν μια επιστολή, που είναι ξεκάθαρη. Δεν λέει ότι θα ενταχθεί στην κυβερνητική πλειοψηφία».

«Με απογοήτευσε ο Τσίπρας»

Σχολιάζοντας το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ισχυρίστηκε πως δεν θα εκβίαζε ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα. «Με απογοήτευσε. Είναι χαρισματικός, μπορεί να κάνει πολλά. Ο Κοτζιάς, όμως, έχει ποινικές ευθύνες και για αυτό τον απομάκρυνε» ανέφερε, και επαναλαμβάνοντας τα περί Σόρος, συνέχισε:

«Γνώριζε ο Τσίπρας για τον Σόρος. Γνώριζε για τις 29 offshore, γνώριζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, σε σχέση με υποθέσεις όπως της Λιβύης. Γνώριζε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα στους χειρισμούς του Κοτζιά στην Συμφωνία των Πρεσπών, κατά παράβαση με τα όσα είχε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό. Το ότι τον απομάκρυνε, θεωρώ ότι ήταν μια κίνηση που το καταδεικνύει, πράγματι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ