Κοτζιάς: Με τις Πρέσπες εκατοντάδες χιλιάδες άρχισαν να ενδιαφέρονται για την εξωτερική πολιτική
Λίγο αφού ολοκληρώθηκε η υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατέγραψε «ένα από τα καλά» της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά «ένα από τα καλά της συμφωνίας είναι ό,τι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άρχισαν να ενδιαφέρονται για την εξωτερική πολιτική», όπως ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ψηφίστηκε από τους 153 βουλευτές που είχαν στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην ονομαστική ψηφοφορία 140 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε «παρών».
Απόντες ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και η Εύη Χριστφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, ο επίσης ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι σημαίνει το μαψυλάκας που είπε ο Ζουράρις στη Βουλή
Επίθεση Ζουράρι κατά Μητσοτάκη με βαρύτατες εκφράσεις
Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Γιατί οι Αμερικανοί ήθελαν να ανατινάξουν τη Σελήνη; Το Project A119 δεν ήταν χολιγουντιανό σενάριο
Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην Ινδία - Υπέγραψε σειρά από συμφωνίες με τον Μόντι
18:06
Χαρίτσης κατά Τσίπρα: «Ορισμός πολιτικής αποτυχίας η εκλογική συντριβή του το 2023»
17:57
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45