ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο κοντά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές παρά στο ΚΙΝΑΛ δηλώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης

Πιο κοντά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές παρά στο ΚΙΝΑΛ δηλώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την εκτίμησή του πως η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδότησε εξελίξεις στην κεντροαριστερά εξέφρασε με συνέντευξή του στην Kontranews ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε καταλύτη εξελίξεων στο χώρο της κεντροαριστεράς, θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ εκείνων των δυνάμεων που θέλουν τη χώρα να προχωρήσει μπροστά, και εκείνων που θέλουν να μείνει κολλημένη στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στην κρίση αντιπροσώπευσης» σχολίασε χαρακτηριστικά ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις του κεντρώου χώρου.

Αναφερόμενος ειδικά στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά σημείωσε πως «με το ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή, και με τη στάση και ρητορική που υιοθετεί η ηγεσία του, μας χωρίζουν πολύ περισσότερα απ' αυτά που πιθανώς μπορούμε να συμφωνήσουμε. Πιο κοντά είμαστε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, με εκείνο το τμήμα της σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από την καταστροφική συμμαχία με τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, παρά με το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα».

Υπερασπίζεται το πρώτο μνημόνιο και συστρατεύεται με το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου

Οι δημοσκοπήσεις οδηγός για τις κάλπες

Μητσοτάκης: Σε λίγο θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία

Σκληρή κριτική κάνει στη Νέα Δημοκρατία: «Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει πλήρως τις κεντροδεξιές της πολιτικές αναφορές ήδη από την εποχή Σαμαρά και έχει δώσει τα κλειδιά στην ακραία πτέρυγα του κόμματος, εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική για τη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία», σημειώνει ενώ κατηγορεί «επιφανή στελέχη της ΝΔ», πως «είτε με εμπρηστικό δημόσιο λόγο, είτε με διαρκείς υποδείξεις παριστάνουν τους εισαγγελείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ