ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - Παπακώστα για την ποινική ευθύνη υπουργών

Κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη - Παπακώστα για την ποινική ευθύνη υπουργών
EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με την Κατερίνα Παπακώστα που διαγράφηκε από τη ΝΔ επειδή είχε βάλει στο στόχαστρό της τον αντιπρόεδρο του κόμματος.

Αφορμή στάθηκε το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών το οποίο η κ. Παπακώστα είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ και τώρα το χαρακτηρίζει κατάπτυστο. «Η κ. Παπακώστα είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ το άρθρο 86, όπως και ο κ. Κουρουμπλής (σ.σ. ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) και τώρα πουλάνε λαϊκισμό, τουλάχιστον πείτε μια συγγνώμη», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας παράλληλα λόγο, για σπέκουλα στο συγκεκριμένο άρθρο.

«Είναι λάθος να λέτε ότι η ΝΔ αντιδρά για να σώσει δικούς της υπουργούς, η όποια αναθεώρηση αφορά δικούς σας υπουργούς», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να αποδείξω ότι το παρόν άρθρο 86 είναι υπεραρκετό να βάλει στην φυλακή τους επίορκους υπουργούς και θα το δείτε να συμβαίνει».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παρενέβη επί προσωπικού για να απαντήσει. «Ο προλαλήσας συνάδελφος θα πρέπει να γνωρίζει ότι τότε που ψηφίστηκε η διάταξη ήμουν βουλευτής κι εκείνος όχι, να σεβαστεί την κοινοβουλευτική εμπειρία κάποιας που μιλάει με τεκμήρια αντίθετα με εκείνον», έριξε το πρώτο καρφί και δικαιολόγησε τη στάση της λέγοντας πως όταν αντιλήφθηκε ότι πίσω από το επίμαχο άρθρο καλύπτονται φαύλες και αδιαφανείς συμπεριφορές υπουργών, έκρινε πως πρέπει να αναθεωρηθεί. Έκανε δε, λόγο για δημαγωγούς που δεν ξέρουν από ηθική και δημοκρατία, αλλά και πώς λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ΚΙΝΑΛ

Δεν αποκλείει εκλογές τον Μάιο ο Νίκος Φίλης

Εκλογές 2019: Θέλουν Οκτώβριο «βλέπουν» Μάιο στο Μέγαρο Μαξίμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ