ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ψήφισε η ΔΗΣΥ στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Πώς ψήφισε η ΔΗΣΥ στην αναθεώρηση του Συντάγματος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόταση της ΝΔ στο άρθρο 32 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με αποσύνδεση από την πρόωρη διάλυση της Βουλής, στήριξε η ΔΗΣΥ. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που ήταν ο μόνος βουλευτής του κόμματος που ψήφισε ώστε να μην λάβει καμία διάταξη 180 ψήφους, έκανε γνωστό ότι απο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, την εκλογή 5 βουλευτών από τον απόδημο ελληνισμό, την καθολική πρόσβαση στην υγεία, την ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασίας ανεξάρτητα από την ηλικία.

Καταψήφισε το ουδετερόθρησκο, τα δημοψηφίσματα, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32 που προβλέπει αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από εκλογές, καταψήφισε την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος, καθώς και την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας. Δήλωσε παρών στην καθιέρωση του πολιτικού όρκου.

Από τις προτάσεις της ΝΔ, η ΔΗΣΥ στήριξε το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ωστόσο καταψήφισε το 24 για το περιβάλλον. Υπερψήφισε ακόμη, την πρόταση για τους βουλευτές του απόδημου ελληνισμού, καθώς και την πρόταση της για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας. Επίσης υπερψήφισε το άρθρο που δίνει το δικαίωμα στην μειοψηφία να συστήνει εξεταστικές επιτροπές, καθώς και το ασυμβίβαστο δικαστών.

Υπέρ της πρότασης της ΝΔ για το άρθρο 32 ψήφισαν Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς.

Δείτε ΕΔΩ πώς ψήφισε η ΔΗΣΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ